9/2015 ALOITE LOHJAN KAUPUNGINVALTUUSTON JA VALTUUSTOINFON KOKOUSPÄIVIEN MUUTTAMISESTA 265/00.01.01/2015

Mikki Nieminen esittää aloitteessaan 3.5.2015 seuraavaa: ”Lohjan kaupunginvaltuuston kokouspäivä on keskiviikko, mikä aiheuttaa päätöksenteon päällekkäisyyttä erityisesti eduskuntatyössä oleville lohjalaisille. Eduskunnan täysistunnot ja valiokunnat kokoontuvat pääasiassa tiistaista perjantaihin. Useissa kunnissa paikallista päätöksentekoa toteutetaan em. syystä maanantaisin. Esitän aloitteessani Lohjan kaupunginvaltuuston kokouspäivän muuttamista maanantaille ja valtuustoinfon muuttamisesta edeltävälle viikolle.”

Toimenpiteet Kaupungin johtoryhmän päätöksen mukaisesti aloite on lähetetty valmisteltavaksi keskushallintoon. Vastuuvalmistelijana hallintojohtaja Hanna­Maria Grandell. Aloite ei ole talousarviovaikutteinen.

Kaupunginhallitus 10.8.2015 § 283: Lohjalla kaupunginvaltuuston kokouspäiväksi on vakiintunut keskiviikko. Valtuustoinfo ja ryhmäkokoukset pidetään säännönmukaisesti valtuuston kokousviikon maanantaina. Käytäntö on hyväksi havaittu ja valtuustoryhmissä yksimielisesti hyväksytty. Eduskuntatyössä olevat puheenjohtajat eivät ole esittäneet erityistoiveita kokouspäivän muuttamiseksi, joten kokouspäivän muuttamista ei nähdä tarpeelliseksi Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuutolle, että se päättää 1. merkitä tiedokseen keskushallinnon selvityksen koskien kaupunginvaltuuston ja valtuustoinfon kokouspäivien muuttamista; 2. että Mikki Niemisen kuntalaisaloite on tullut loppuun käsitellyksi.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa