20/13 VALTUUSTOALOITE MATKAILUAJONEUVOJEN PYSÄKÖINTIPAIKKOJEN SAAMISEKSI 582/08.01.03/13

Valtuutettu Jukka Sassi esitti Perussuomalaisten valtuustoryhmän puolesta seuraavan aloitteen:

“Lohjan keskusta-alueella ei ole tällä hetkellä tarjota paikkaa niille matkailijoille, jotka olisivat tulossa kaupunkiimme matkailuajoneuvonsa kanssa hiukan pidemmäksi aikaa. Perinteisiä karavaanarialueita on, mutta yleensä niihin liittyy myös muuta toimintaa ja niiltä odotetaan hiukan toisenlaista ympäristöä, kuin tässä esittämässäni aloittaessa tarkoitan. Mikäli harjulle liikuntakeskuksen yhteyteen perustettaisiin erillisiä, vain matkailuajoneuvojen käyttöön tarkoitettuja pysäköintipaikkoja, voisi sellaiselle tulla vierailulle Lohjalla ja samalla pääsisi lähelle kaupungin tarjoamia matkailijoillekin tarkoitettuja palveluja. Suunniteltu kesälinjakin olisi näiden matkailijoiden käytettävissä ja sen kyydissä olisi helppo käydä Lohjan eri matkailukohteissa. Teknisesti pysäköintipaikat olisivat helposti ja edullisesti toteutettavissa. Lohjan jäähallin alapuolella olevalle tasanteella riittää, kun tekee kivituhkasta tarvittavat kulkureitit ja erillisillä harvakseltaan oleville pysäköintipaikoille olisi vedetty sähkön saanti mahdollisuus. Tarkoituksena ei siis ole tehdä kausipysäköintipaikkoja vaan sellaisia, joihin on helppo tulla ja joissa voi pysäköidä muutamia vuorokausia matkailuajoneuvonsa kanssa esimerkiksi erilaisten Lohjalla järjestettävien tapahtumien aikaan. Varaus- ja kassapalvelut olisivat helposti toteutettavissa Neidonkeitaan kassan yhteyteen. Esitän, että kaupunginhallitus ryhtyy toimenpiteisiin, jotta Lohjan matkailuelinkeinolle saataisiin sitä tukevaa pysäköintitilaa käyttöön edellä esittämälläni tavalla.”

Valtuusto päätti 17.4.2013 § 69 lähettää aloitteen kaupunginhallituksen valmisteltavaksi.

Aloite lähetetty 22.4.2013 kaupunginlakimiehelle, tekniseen toimeen ja johdon assistentille.

Tekninen lautakunta 17.9.2013 § 151: Aloite on edelleen vireillä. 2014

Katupäällikkö Lötjönen 12.3.2014: Lohjan Liikuntakeskus Oy/Sinikka Pohjala on antanut asiasta seuraavan lausunnon: Valtuutettu Jukka Sassin aloite (582/08.01.03/2013) koskien matkailuajoneuvojen pysäköintipaikkojen saamiseksi. Aloitteessa todetaan, että mikäli Harjulle Liikuntakeskuksen yhteyteen perustettaisiin erillisiä, vain matkailuajoneuvojen käyttöön tarkoitettuja pysäköintipaikkoja, voisi sellaiselle tulla vierailulle Lohjalle. Paikaksi aloitteeksi esitetään Lohjan jäähallin alapuolella olevaa tasannetta.

LLK Oy toteaa lausuntonaan valtuustoaloitteeseen, että – aloitteessa esitetty alue sijaitsee ulkoilureittimaastossa ja esitetty toiminta ei olisi asemakaavanmukaista, joten nykyinen asemakaava ei mahdollista aloitteen mukaista toimintaa alueella

– jäähallin edustalla on riittävästi tilaa päiväpaikoitukseen matkailuautoillekin, joten liikuntatoimi katsoo, ettei erillistä aluetta tarvitse perustaa ja kaikki Harjun urheilukeskuksen samoin kuin kävelymatkan päässä Harjulta olevat Lohjan keskustan palvelut ovat päivämatkailijoiden käytössä. Aloite esitetään loppuun käsitellyksi.

Tekninen lautakunta 18.3.2014 § 46: Aloite esitetään loppuun käsitellyksi.

Kaupunginhallitus päätti 7.4.2014 § 165 esittää, että valtuusto hyväksyy aloitteen loppuunkäsitellyksi.

Kaupunginvaltuusto 16.4.2014 § 42: Valtuutettu Heikki Linnavirta esitti, että valtuustoaloite 20/13 ”Valtuustoaloite matkailuajoneuvojen pysäköintipaikkojen saamiseksi” todettaisiin edelleen vireillä oleviksi.

Valtuusto totesi aloitteen edelleen vireillä olevaksi.

2015 Tekninen lautakunta 24.3.2015 § 52: Aloite on edelleen vireillä.

Kaupunginhallitus 30.3.2015 §: 140: Aloite on edelleen vireillä.

Kaupunginvaltuusto 15.4.2015 § 54: aloite on edelleen vireillä. Aloite ei sisälly vuoden 2016 talousarvioon.

22.10.2015 Lohjan Liikuntakeskus Oy:n lausunto:

Lohjan Liikuntakeskus viittaa edelliseen lausuntoonsa ja katsoo, että Lohjan jäähallin edustalla on riittävästi tilaa matkailuautojen päiväpaikoitukseen. Aloitteessa esitetty alue liittyy tiiviisti Lohjan ulkoilureittisuunnitelmaan, jonka käsittely jatkuu ELY-keskuksessa. Lisäksi yhtiössä suunnitellaan ulkoilureiteille johtavan lähtöreitin, joka sijoittuu osin ko. alueelle, muuttamista mm. tulevan talven tekolumiladun perustamisen yhteydessä.

2016 9.3.2016 Seppo Lötjönen: Aloite vireillä.

Tekninen lautakunta 15.3.2016 § 42: Aloite on edelleen vireillä.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa